(Acne) litteken/ Pixel Perfect

(Acne) litteken/Pixel Perfect

Met de Harmony XL Pro, een van de beste en meest geavanceerde lasers op de markt kunnen (acne)littekens behandeld worden. Dit kunnen littekens zijn die ontstaan zijn door acne, een ongeluk of een medische ingreep. Littekens kunnen met de Harmony laser afgevlakt en minder rood worden gemaakt en ook bijbehorende klachten zoals jeuk kunnen verminderen. De Pixel Perfect is ook ideal voor mensen die opzoek zijn naar een huidvernieuwende behandeling zoals rimpel vermindering en verbetering in de huidstructuur.

Lees meer

 

De behandeling

Als je een litteken reductie behandeling bij Jess Body Care ondergaat, worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt met een laser. Door deze kleine gaatjes kunnen er nieuwe cellen worden aangemaakt, die ervoor zorgen dat littekens minder diep worden en langzaam vervagen. Je hebt gemiddeld vier tot zes behandelingen nodig en na deze behandelingen hebben de nieuwe cellen bijna alle beschadigde cellen vervangen. Hierdoor zijn de littekens op de huid veel minder zichtbaar, wordt de huid soepeler en wordt de kleur van de huid weer normaler. Het enige wat je voelt tijdens de behandeling met de laser, is het gevoel van kleine elastiekjes die tegen de huid schieten. Afgezien van dit gevoel, is de behandeling voor het verwijderen van littekens pijnloos.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren specialist die ook de behandeling uit zal voeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de specialist vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

 

Inzetbaar voor

Het reduceren van littekens, huidvernieuwing stimuleren en huidstructuur verbetering door middel van een laserbehandeling kan in principe op elke plek van het lichaam worden ingezet.

Reactie van de huid

Direct na de behandeling kan uw huid wat branderig aanvoelen en rood kleuren. Wanneer we een (litteken)behandeling uitvoeren in uw gezicht, kan het behandelgebied twee dagen opgezwollen zijn. Dit komt doordat de huid in uw gelaat veel dunner is en hierdoor extra gevoelig. U dient gedurende de eerste maand na de behandeling de zon te vermijden. Bescherm tijdens de zonnige periodes uw huid de hele dag met factor 30 of 50.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de zone die u wilt behandelen.  In de meeste gevallen duurt de behandeling tussen de 30 en 90 minuten.

Voor wie een behandeling met de laser niet geschikt?

Mensen met kanker, zwangerschap, bloedarmoede, multiple sclerose, reuma, chronische nierinsufficiente, actieve infectie van herpes of eczeem in het te behandelen gebied, virale infectie, bij HIV type 1 en 2 of een virale infectieziekte die leidt tot een sterk verminderde weerstand, hormonale afwijking, epilepsie, voorgeschiedenis van coagulopathieen,  isotretineoine, pacemaker of een defibrillator.

Behandel interval

4 – 6 weken

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Iedere behandeling geeft resultaat, maar meestal zien we het beste effect na 3 tot 5 behandelingen om de 4 tot 6 weken. De collageenstimulatie van de behandeling werkt tot enkele maanden na de laatste behandeling door; dan is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar. Huidvernieuwing is een langdurig proces en met deze aanpak heb je er jaren plezier van.

FAQ’s

Op elke plek op het lichaam en gelaat kan de behandeling worden toegepast. Rimpels, onregelmatige huidstructuur en littekens die behandeld kunnen worden zijn atrofische littekens (in de huid liggend), op de huid liggende littekens (hypertrofisch), littekens met roodheid, operatie littekens, normale littekens en acne littekens.

De behandeling is niet geheel pijnloos en kan warm en oncomfortabel aanvoelen.

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn en zal er korstvorming ontstaan (rasterpatroon). Tevens kan er ook zwelling optreden. De zwelling zal geleidelijk afnemen. U moet rekening mee houden dat de huid korstvorming tot 7 dagen na de behandeling kan aanhouden. De huid is gedurende de maand extra gevoelig voor zon en warmte.

Iedere behandeling geeft resultaat, maar meestal zien we het beste effect na 3 tot 5 behandelingen om de 4 tot 6 weken. De collageenstimulatie van de behandeling werkt tot enkele maanden na de laatste behandeling door; dan is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar. Huidvernieuwing is een langdurig proces en met deze aanpak heb je er enkele jaren plezier van.

Ja, dit kan. Een product met vitamine C en E ondersteund de huid extra om optimaal helen en herstellen.

Ja, dit kan en heeft geen effect.

Prijzen

Acne litteken reductie

0-5 cm²
€70,-
0-5 cm², pakket 3x
€190,-
5-10 cm²
€80,-
5-10 cm², pakket 3x
€215,-
10-15 cm²
€90,-
10-15 cm², pakket 3x
€245,-
Tot 25 cm²
€110,-
Tot 25 cm², pakket 3x
€295,-

Boekingskalender

Afspraak maken