Beenvaatjes

Beenvaatjes

Ontsierende vaatjes op de benen zijn zichtbare kleine rode of blauwe lijntjes op de benen. Soms zijn ze ook zichtbaar als vlekken op de benen. Eigenlijk zijn het kleine oppervlakkige vaatjes. De vaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door spataderen die dieper gelegen zijn veroorzaakt worden. De druk die dan ontstaat van binnenuit belast de oppervlakkige kleine vaatjes. De behandeling met de laser is een effectieve methode om deze ontsierende beenvaatjes te verwijderen.

Lees meer

 

De behandeling

Beenvaatjes zijn goed te behandelen met de laser. De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat, in de bloedvaatjes dringt en ze vernietigt zonder de omliggende huid te beschadigen. Door de warmte die in de adertjes ontstaat stolt het bloed en wordt het beenvaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren huidtherapeut die ook de behandeling uit zal voeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Inzetbaar voor

Boven- en onderbenen.

Reactie van de huid

Er kan sprake zijn van roodheid van de huid een lichte zwelling die na enkele uren tot een dag verdwijnt. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De kleur van de beenvaatjes verandert na de behandeling in licht rood. Sommige beenvaatjes zullen paars/blauw verkleuren. Dit zal na enkele weken verdwijnen, afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van het vaatje.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de omvang van het te behandelen gebiedt.

 

Voor wie is deze behandeling niet geschikt?

  • Als u zwanger bent
  • Als u borstvoeding geeft
  • Als u roaccutane gebruikt (bij acné en rosacea);
  • Als u bepaalde antibiotica gebruikt (overgevoeligheid voor licht).

Behandel interval

4  weken

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Afhankelijk van de diepte, kunnen de vaatjes al na 1 behandeling verdwijnen, voor de wat dieper gelegen vaatjes kan het zijn dat er tussen de 2/3 sessies nodig zijn.

FAQ’s

Afhankelijk van de diepte, kunnen de vaatjes al na 1 behandeling verdwijnen, voor de wat dieper gelegen vaatjes kan het zijn dat er tussen de 2/3 sessies nodig zijn.

Tijdens de behandeling kunt u enige warme prikjes ervaren en de sensatie van een elastiekje dat tegen uw huid tikt. Dit gevoel zal tijdens de behandeling verminderd worden door de gekoelde tip van de laser, waardoor verdoving niet nodig zal zijn. De comfortabele koeling zal ervoor zorgen dat dit gevoel afneemt.

Na de behandeling kunnen de vaatjes lichtrood gekleurd zijn of paarsblauw verkleuren. Deze verkleuring zal in de komende dagen na de behandeling afnemen. Afhankelijk van het herstelvermogen van uw lichaam zullen de vaatjes in dikte en kleur afnemen. Dit proces kan enkele weken duren.

Prijzen

Bij afname van 3 of meer behandelingen geldt een korting van 10%.

0-10 cm²
€75,-
10-20 cm²
€85,-
Tot 50 cm²
€105,-

Boekingskalender

Afspraak maken