Bodytec

Jouw full body work-out afronden in slechts 20 minuten?! Dit kan met de revolutionaire trainingservaring door middel van elektrische spierstimulatie (Electro Muscle Stimulation). EMS is het opwekken van spiercontractie met behulp van elektro-impulsen. Deze unieke techniek stelt je in staat om acht spiergroepen tegelijkertijd te trainen in één sessie. De weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan een goed getrainde sporter 30-35% van de spiervezels activeren, met Bodytec is dat ongeveer 85-90%. Doordat je met lichaamseigen weerstand traint komt er geen of een lage druk op de pezen en gewrichten. Je spieren worden veel effectiever getraind en maximaal geactiveerd dan met reguliere krachttraining, waardoor deze work out een snel waarneembaar resultaat oplevert.

De training stimuleert stofwisseling en een betere doorbloeding, het vermindert vetpercentage en gewicht, vergroot spieropbouw en kracht, verhoogt je conditie, verbetert de huid en lichaamscontouren.

Lees meer

 

Tijdens de Bodytec training

Alvorens je aangesloten wordt aan het apparaat, trek je een speciale door Bodytech ontwikkelde setje onderkleding aan zodat de impulsen beter kunnen geleiden. Daaroverheen draag je een vest en speciale bandjes waarop de elektroden worden gekoppeld, je bent nu klaar om te starten!

De impulsen die je tijdens de training krijgt zorgen ervoor dat relatieve simpele oefeningen zoals squats of lunges ineens veel zwaarder zullen zijn. Je kunt een training vergelijken met tegen de stroom inzwemmen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks herhalingen te hebben gedaan ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Bodytech vs crosstrainer

Afhankelijk van jouw doelstelling en algehele conditie kijken wij welke trainingstechniek het beste bij jou past om zo nog sneller je doel te bereiken. Een combinatie waarbij je aangesloten bent op het Bodytech apparaat terwijl je op een crosstrainer staat te bewegen, om zo de extra nodige calorieën te verbranden, maakt dit tot een unieke en effectieve work-out belevenis.

Reactie van het lichaam

Na de training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Er kan spierpijn optreden, meestal zal dit op dag 2 wat intensiever zijn. Voor en na de training is het van belang om voldoende water te drinken.

Onderkleding

Om een Bodytec training te kunnen doen is speciaal daarvoor ontwikkelde onderkleding vereist. De onderkleding zorgt ervoor dat de elektra impulsen optimaal geleid worden naar jouw spiergroepen. De kleding kan bij ons worden gehuurd of aangeschaft.

Contra-indicaties

 • Het dragen van een pacemaker
 • Jonger dan 16 jaar
 • Bij zwangerschap

Behandel interval

1 tot 2 keer per week, voor een tweede training moet er minimaal 48 uur tussen zitten.

FAQ’s

Een afspraak duurt in zijn totaliteit ongeveer 30 minuten, waarvan 20 minuten effectief getraind wordt met Bodytec.

Bij een gemiddelde training hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vind met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweten. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden.

Een training met Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Miha Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Wanneer u restricties heeft gekregen van bijvoorbeeld een huisarts of specialist aangaande inspanning, vragen wij om dit altijd van tevoren te melden.

Voor elke Bodytec sessie moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de trainingssessie in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden. Zorg te allen tijde dat je voor en na de training genoeg water drinkt.

Ja, na de training kun je eventueel gebruik maken van onze douche faciliteit. Voor een handdoek en douchegel wordt gezorgd.

Duur van de behandeling en prijzen

Bodytec Try Out
€15,-
12 MINUTEN, INCLUSIEF BRUIKLEEN ONDERKLEDING
  Beschrijving

  Ingredients

  12 MINUTEN, INCLUSIEF BRUIKLEEN ONDERKLEDING

  Bodytec Easy
  €25,-
  20 MINUTEN, (EXCL.) HUURKLEDING €5,-
   Beschrijving

   Ingredients

   20 MINUTEN, (EXCL.) HUURKLEDING €5,-

   Bodytec Fit 6x
   €138,-
   6 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 2 MAANDEN
    Beschrijving

    Ingredients

    6 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 2 MAANDEN

    Bodytec Smart 12x
    €254,-
    12 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 3 MAANDEN
     Beschrijving

     Ingredients

     12 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 3 MAANDEN

     Bodytec Life 18x
     €324,-
     18 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 5 MAANDEN
      Beschrijving

      Ingredients

      18 X 20 MINUTEN, GELDIGHEIDSDUUR VAN 5 MAANDEN

      Cryo sessie direct na Bodytec
      €22,-
      COMBINEER EEN BODYTEC SESSIE MET CRYOTHERAPIE
       Beschrijving

       Ingredients

       COMBINEER EEN BODYTEC SESSIE MET CRYOTHERAPIE

       Aanschaf onderkleding
       € 45,-
       1 malig
        Beschrijving

        Ingredients

        1 malig

        Huur onderkleding
        €5,-

        Boekingskalender

        Afspraak maken