Ontharen

Bij Jess Body Care zijn er meerdere mogelijkheden om af te komen van de ongewenste haargroei op het lichaam. Je kunt bij ons terecht voor definitief ontharen door middel van een IPL behandeling of tijdelijk ontharen, dit is door middel van harsen of hard-wax (zonder strips). Hoe dan ook informeren wij je graag om zo te kijken wat het beste bij jou past.

Lees meer

De behandeling

IPL staat voor: Intense Pulsed Light. Bij een IPL behandeling wordt met een lichtflits de wortel van het haartje bereikt mits dat haartje in de groeifase zit. De lichtflitsen worden omgezet in warmte, hiermee wordt het haarzakje uitgeschakeld en produceert het geen nieuwe haar meer. Als we een gebied gaan behandelen staan de haartjes in verschillende fases, te weten. Groeifase: in deze fase is het haartje verbonden met de haarwortel zodat het wordt voorzien van voedingsstoffen. Overgang fase: dit is het einde van een groeifase waarbij het haarzakje zich terugtrekt en geen voeding meer krijgt vanuit de haarwortel. Rustfase: in deze fase gaat het haartje uitvallen of is er op dat moment geen haar aanwezig.

Omdat we alleen bij het haartje kunnen komen dat verbonden is met de wortel (groeifase) zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen tussen 6 tot 12, afhankelijk van een aantal factoren zoals: hormonen, huid- en haarkleur of eventueel medicijngebruik kan het aantal behandeling ook hoger uitkomen.

Een wax behandeling zorgt ervoor dat je ongeveer 3-4 weken haarvrij bent. De wax die wij gebruiken is speciaal geschikt voor elk huidtype, waaronder ook voor de gevoelige en allergische huid.

Intakegesprek

Alvorens de IPL behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren specialist. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

Inzetbaar voor

IPL: tot en met huidtype 5

Wax: alle huidtypes

Reactie van de huid

IPL en Wax: over het algemeen worden geen reacties of ongemaken verwacht. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een (over)gevoelige huid, kan de huid enkele uren tot een dag rood of gevoelig zijn.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Behandel interval

IPL: we raden eens per 6-8 weken aan.

Wax: eens per 3-4 weken, afhankelijk van de haargroei en lichaamsgebied.

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

IPL: na 6-12 behandelingen zal ongeveer 80 – 90% van de haren verdwenen zijn.  Het is belangrijk om te weten dat geen enkele ontharingsbehandeling volledig permanent is. De haarwortels kunnen weer geprikkeld worden door hormoonschommelingen.

FAQ’s

IPL: Het totale aantal behandelingen verschilt per individu en is afhankelijk van het deel van het lichaam dat u wenst te ontharen, de haardichtheid en de haargroeisnelheid. Gemiddeld zijn er 6 tot 12 behandelingen om van overtollige haar af te komen. De behandelingen zorgen voor vermindering van de haarproductie van 80%– 90%.

Wax: de haren zullen na 1 sessie verdwenen zijn maar groeien tussen 3-4 weken weer terug.

Wij kunnen de oksels, rug, borst, buik, schouders, armen, benen, billen, en volledige schaamstreek behandelen.

IPL: tijdens de behandeling ervaar je warmte en lichte prikjes. Dit kan lichtelijk oncomfortabel aanvoelen afhankelijk van het behandelende gebied. Door gebruik van gel en de koelingseffect van de IPL wordt de behandeling over het algemeen als aangenaam ervaren. Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren. Dit gevoel is echter kortstondig en verdwijnt meestal direct na de behandeling.

Wax: iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen/waxen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste mensen is harsen – zelfs op gevoelige delen – redelijk tot goed te verdragen.

Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan u lichte tintelingen voelen. Deze verdwijnen binnen enkele uren.

Vermijdt ten alle tijden de felle zon, bescherm de behandelde gebied zoveel mogelijk met beschermingsfactor 30 (bijsmeren om de 2 uur indien u veel buiten bent)

  • Zwanger bent
  • Aan epilepsie lijdt
  • Koorts of een infectie heeft
  • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
  • Ontstekingsremmers slikt
  • Een pacemaker heeft

Wij raden sterk af om tijdens een IPL ontharen kuur te zonnen en/of te zonnebanken.

Prijzen

Laser

Ledenmaten
Handen
€55,-
Handen, pakket 5x
€245,-
Boven- of onderarmen
€100,-
Boven- of onderarmen, pakket 5x
€450,-
Volledige armen
€175,-
Volledige armen, pakket 5x
€785,-
Boven- of onderbenen
€135-
Boven- of onderbenen, pakket 5x
€605,-
Gehele benen
€200,-
Gehele benen, pakket 5x
€900,-
Voeten (incl. tenen)
€60,-
Voeten (incl. tenen), pakket 5x
€270,-
Torso
Kraaglijn
€75,-
Kraaglijn, pakket 5x
€340,-
Borst
€100,-
Borst, pakket 5x
€450,-
Tepelhof
€35,-
Tepelhof, pakket 5x
€155,-
Oksels
€50,-
Oksels, pakket 5x
€225,-
Buik
€75,-
Buik, pakket 5x
€335,-
Borst en buik
€175,-
Borst en buik, pakket 5x
€785,-
Buikstreepje
€65,-
Buikstreepje, pakket 5x
€290,-
Bikinilijn
€75,-
Bikinilijn, pakket 5x
€335,-
Bikinilijn uitgebreid
€100,-
Bikinilijn uitgebreid, pakket 5x
€450,-
Brazilian
€150,-
Brazilian, pakket 5x
€675,-
Rug
€160,-
Rug, pakket 5x
€720,-
Schouders
€75,-
Schouders, pakket 5x
€200,-
Rug en schouders
€200,-
Rug en schouders, pakket 5x
€900,-
Billen
€100,-
Billen, pakket 5x
€450,-

Wax

Ledenmaten
Boven- of onderarmen
€18,-
Gehele armen
€32,-
Boven- of onderbenen
€30,-
Gehele benen
€50,-
Voeten (incl. tenen)
€10,-
Torso
Borst
€20,-
Tepelhof
€10,-
Oksels
€18,-
Buik
€20,-
Borst en buik
€35,-
Buikstreepje
€7,-
Bikinilijn
€20,-
Bikinilijn uitgebreid
€25,-
Brazilian
€45,-
Rug
€35,-
Schouders
€18,-
Rug en schouders
€50,-
Billen
€15,-

Boekingskalender

Afspraak maken