Pigment reductie

Pigment reductie

Een pigmentvlek ontstaat door een bundeling van pigmentcellen oftewel de huid maakt te veel melanine aan. Melanine geeft kleur aan het haar, de huid en de ogen. Het beschermt tegen uv-straling en zorgt ervoor dat de huid bruin kleurt in de zon. Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die je ziet in de bovenste huidlaag. Pigmentatie kan ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kan je te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht. Gelukkig kunnen de meeste vlekken gemakkelijk verwijderd of verminderd worden met lasertherapie. Ons team helpt jou daar graag bij!

Lees meer

De behandeling

JESS Body Care behandelt pigmentvlekken met IPL handstukken Dye-VL  en Dye-SR met de Harmony XL Pro van Alma lasers. Tijdens de behandeling wordt met de laser een intense puls afgegeven op de pigmentvlek. De pigmentcellen absorberen de laserpuls en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentvlek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. De behandelaar zal zorgen dat je goed geadviseerd wordt door middel van de juiste nazorg.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren specialist. In dit gesprek worden doelen, verwachtingen, medisch achtergrond, mogelijke risico’s en nazorg maatregelen besproken.

Inzetbaar voor

Onze Harmony XL Pro laser is nu uitgebreid met een extra laser kop waarmee we ook heel mooi pigmentatie op de hals, het decolleté, de handen en het gelaat kunnen behandelen. Daarnaast is deze laser kop ook heel geschikt om kleinere pigmentvlekjes aan te pakken.

Reactie van de huid

De behandelende pigmentatie wordt meestal eerst donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de IPL behandeling kan de huid licht opzwellen en branderig aanvoelen, dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is geheel afhankelijk van grootte van het te behandelen gebied.

Behandel interval

Wij raden aan tussen de 4 á 6 weken terug te komen voor een volgende sessie. Tijdens de intake wordt er uitgebreid gesproken over de aantal sessies die nodig zijn voor het te behandelen gebied.

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 4 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigmentvlekken verdwijnen pas na minimaal 4-6 behandelingen. Er kan uiteraard geen 100% garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt zullen verdwijnen. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zon blootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Wij adviseren om jaarlijks 1 sessie tot meerdere sessie te ondergaan om het resultaat te behouden.

FAQ’s

Het behandelen van ouderdomsvlekken, zonnevlekken, sproeten en lichte pigmentatie.

Nee, het verwijderen van pigment of een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het pigment laseren voel je kleine warme prikjes.

Blootstelling aan de zon of zonnebank 4 weken voor de behandeling tot 4 weken erna wordt sterk afgeraden. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen, en voor 24 uur niet bijzonder heet te douchen. Vermijd tot 4 dagen na de behandeling  sauna gebruik. Bescherm de huid dagelijks goed met een SPF 30/50.

De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Aanvankelijke vermindering van het behandelende gebied is meestal te zien rond de 4 weken, volledig resultaat is te zien na 8 weken.

Wij kunnen u helaas niet behandelen indien u:

Een zeer donkere huid hebt, zwanger bent, permanente fillers in het te behandelen gebied heeft, roaccutane gebruikt (je dient dit 3 tot 6 weken voor de behandeling te stoppen), vitamine A gebruikt (je dient 2 weken van te voren te stoppen), tetracycline gebruikt (in verband met lichtovergevoeligheid), onderliggende huidaandoeningen hebt (huidkanker, infecties, etc), keloïdvorming in uw voorgeschiedenis hebt (overmatige littekenvorming), tot 4 weken voor de behandeling gezond hebt (inclusief zelfbruiners).

Prijzen

0-5 cm²
€70,-
0-5 cm², pakket 3x
€190,-
5-10 cm²
€80,-
5-10 cm², pakket 3x
€215,-
10-15 cm²
€90,-
10-15 cm², pakket 3x
€245,-
Tot 25 cm²
€110,-
Tot 25 cm², pakket 3x
€295,-

Boekingskalender

Afspraak maken