Pigment reductie

Pigment reductie

Pigment of sproetjes kunnen cosmetisch storend zijn. De lichaamsdelen die het meeste worden blootgesteld aan de zon, zijn ook vaak de plekken met de meeste pigmentvlekjes. De pigmentvlekken zijn vaak niet schadelijk, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Maar ook een veelvoorkomend probleem dat wij tegenkomen is ‘help, mijn pigmentvlek wordt groter’. Er bestaan veel verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen verwijderen of verminderen, daarvoor gebruiken wij IPL of de ND:YAG 1065 nm laser.

Lees meer

De behandeling

JESS Body Care behandelt pigmentvlekken met IPL handstukken Dye-VL  en Dye-SR of ND:YAG1064nm laser met de Harmony XL Pro van Alma lasers. Tijdens de behandeling wordt met de laser een intense puls afgegeven op de pigmentvlek. De pigmentcellen absorberen de laserpuls en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentvlek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. De behandelaar zal zorgen dat je goed geadviseerd wordt door middel van de juiste nazorg.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een specialist. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de specialist vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Inzetbaar voor

Pigmentvlekken kunnen in principe op het gehele gelaat, hals en decolleté worden behandeld.

Reactie van de huid

De behandelende pigmentatie wordt meestal eerst donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de IPL behandeling kan de huid licht opzwellen en branderig aanvoelen, dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is geheel afhankelijk van grootte van het te behandelen gebied.

Behandel interval

4 weken

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigmentvlekken verdwijnen pas na minimaal 4-6 behandelingen. Er kan uiteraard geen 100% garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt zullen verdwijnen. Sommige donkere vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is daarom om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

FAQ’s

Op het hele gelaat, hals en decolleté. Wij kunnen met de Harmony XL PRO goed lichte pigmentatie behandelen en zonnevlekken.

Nee, het verwijderen van pigment of een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het pigment laseren voel je kleine warme prikjes.

Na de laserbehandeling van de pigmentvlek kan de huid wat rood zijn van de warmte, u kunnen na de behandeling afkoelen met een koud compres. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van pigmentvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling en 4 weken voor de behandeling goed beschermd te worden tegen de zon.

De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Prijzen

Voorhoofd, neus en ooggebied
€110,-
Voorhoofd, neus en ooggebied, pakket 3x
€295,-
Wangen, neus en kaaklijn
€110,-
Wangen, neus en kaaklijn, pakket 3x
€295,-
Gelaat
€200,-
Gelaat, pakket 3x
€540,-
0-5 cm²
€60,-
5-10 cm²
€70,-
10-15 cm²
€80,-
tot 25 cm²
€100,-

Boekingskalender

Afspraak maken