Rosasea

Rosacea kan niet alleen een cosmetisch storende huidaandoening zijn, maar ook pijnlijk. Onze huidtherapeuten behandelen rosacea succesvol door middel van IPL- en vaatlasertherapie. Lees meer over onze rosacea laserbehandeling.

Lees meer

De behandeling

Wilt u uw rosacea laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. De behandeling wordt gedaan met een van de meest geavanceerde en moderne lasers op de markt. De vaatlaser is zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. Bij de IPL laser worden er pulsen afgegeven op de huid. De pulsen behandelen een groter huidoppervlak. Vaak hebben mensen bij rosacea last van grote ‘plakkaten’ van roodheid. IPL lasertherapie is ook goed geschikt voor diffuse roodheid.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren huidtherapeut die ook de behandeling uit zal voeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Voor de behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Inzetbaar voor

De behandeling kan worden toegepast op het gelaat. Soms kan Rosacea ook voorkomen op de borst, oren en hals, ook hier kan worden behandeld.

Reactie van de huid

Na de laserbehandeling van rosacea kan de huid er wat rood uitzien en geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen ontstaan er kleine, dunne korstjes, welke na ongeveer tien dagen verdwenen zijn. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te komen, anders kunnen er nieuwe littekens ontstaan. In sommige gevallen kan er wat zwelling ontstaan van het met laser behandelde gebied, zeker rondom de ogen. Verder kan het voorkomen dat er kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze verschijnselen houden maximaal een week aan. Dit is een normale reactie omdat de bloedvaatjes zijn beschadigd. Deze bloedvaatjes zullen daarna snel verdwijnen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied. Tijdens een intake gesprek kunnen wij daar een goede inschatting van maken.

Behandel interval

1 maand

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Om de huidaandoening rosacea te verminderen zijn er 3 tot 4 laserbehandelingen nodig, dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

FAQ’s

Al na 1 behandeling is er een duidelijk verschil waarneembaar. Afhankelijk van het de omvang zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Gelaat, neus, wangen, borst, oren en hals.

De laserbehandeling van rosacea kunt u als licht gevoelig ervaren, het laserlicht voelt aan als kleine prikjes. Het puntje van de neus en de bovenlip zijn het gevoeligst.

Na de behandeling de huid er wat rood uitzien, enige zwelling zou kunnen optreden in sommige gevallen soms kunnen er dunne korstjes ontstaan. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de conditie van de huid verdwijnt dit binnen 3 tot 7 dagen.

Duur van de behandeling en prijzen

Bij afname van 3 of meer behandelingen wordt een korting van 10% toegepast.

Gelaat
€ 240,-
20 minuten
  Beschrijving

  Ingredients

  20 minuten

  Neus en wangen
  € 200,-
  20 minuten
   Beschrijving

   Ingredients

   20 minuten

   Wangen
   € 150,-
   30 minuten
    Beschrijving

    Ingredients

    30 minuten

    Neus
    € 100,-
    30 minuten
     Beschrijving

     Ingredients

     30 minuten

     Enkele vaatjes
     € 100,-
     50 minuten
      Beschrijving

      Ingredients

      50 minuten

      Boekingskalender

      Afspraak maken