Tatoeage verwijdering

Tatoeage verwijdering

Ongewenste donkere en meerkleurige tattoos en permanente make-up kunnen veilig en effectief worden verwijderd met de behandelingen voor tattooverwijdering met ons laser apparaat de Harmony XL Pro.

Lees meer

 

De behandeling

Met de Harmony XL pro laser worden er kleine lichtflitsen op de tatoeage afgevuurd. De inktdeeltjes nemen het licht op en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels vervolgens open. Hierdoor valt de inkt als het ware uit elkaar in piepkleine deeltjes. Die worden vervolgens door het afweersysteem van het lichaam opgeruimd.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren huidtherapeut die ook de behandeling uit zal voeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Inzetbaar voor

De laser voor tatoeage verwijdering kan worden ingezet op elke plek op het lichaam en is geschikt om rode, oranje, en alle donkere kleuren te verwijderen.

Reactie van de huid

Tot een paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid optreden en voelt de huid droog aan. Er ontstaat een korstvorming. Het is heel belangrijk om niet te krabben.

Hoe lang duurt een behandeling?

Behandeltijd is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Voor wie is tatoeage verwijdering niet geschikt?

Iedereen boven de 18 jaar kan worden behandeld. Het verwijderen van een tatoeage kan niet worden uitgevoerd bij zwangerschap of in de periode dat er borstvoeding wordt gegeven. Ben je erg gebruind door de zon, dan raden wij aan om te wachten met de behandeling (om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan).

Tattoeages met lichtblauwe, lichtgroene, en witte kleuren zijn niet behandelbaar.

Behandel interval

Wij raden aan om na 8 weken terug te komen na de eerste behandeling.

Advies voor na de behandeling

Na de behandeling ervaar je een warm, branderig gevoel, als een intensieve zonnebrand. Dit kan een aantal uren aanhouden. Ook kan de huid iets gezwollen zijn en kan er blaarvorming ontstaan. Uiteraard zullen we je goed begeleiden en adviseren over de nazorg. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren en vakbekwame huidtherapeuten. Tussen de behandelingen moet 8 weken tussen zitten zodat het lichaam de tijd heeft de inktdeeltjes af te voeren. Vermijd minimaal 4 tot 6 weken voor en na de behandeling contact met zonlicht. Stel het behandelgebied zo min mogelijk bloot aan uv-straling zoals een zonnebank.

FAQ’s

Meestal is na 1 behandeling al zichtbaar resultaat te zien. Voor een mooi eindresultaat zijn er meerdere behandelingen nodig, dit is afhankelijk van de omvang en het aantal kleuren. Donkergekleurde tatoeages zijn vaak met 8 -10  behandelingen grotendeels verdwenen. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn.

In principe kan elke plek op het lichaam behandeld worden. Tijdens een gratis intake kijken wij graag naar de mogelijkheden.

Donkere kleuren en rood reageren het best op de behandeling, lichte kleuren zoals wit, geel oftewel pastel kleuren kunnen wij niet behandelen.

De vraag die vaak als eerste wordt gesteld over het verwijderen van tatoeages, is of dit pijnlijk is. Over het algemeen wordt tatoeage verwijderen niet als erg pijnlijk beschouwd. Het verwijderen van een tatoeage voelt als een elastiekje dat op de huid wordt afgeschoten. Vaak vinden mensen het gevoelig op het moment dat het gebied van de tatoeage wordt behandeld, maar trekt dit gevoel ook direct weer weg. Er zijn coolpacks aanwezig en die kunnen gerust op de huid geplaatst worden om het enigzins af te koelen.

Gedurende de eerste 24 uur na behandeling moet het behandelde gebied droog en volledig bedekt blijven. Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid / zwelling zichtbaar zijn of kunt u een lichte tinteling voelen. Deze verdwijnen binnen de eerste 48 uur.

Het beste is om de blaasjes dicht te laten en in te laten drogen. Mochten de blaasjes toch open zijn gegaan, dan kun je de plek steriel afdekken met een gaasje. Het is belangrijk de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben; de kans op infectie is dan groot.

Prijzen

0-5 cm²
€75,-
5-10 cm²
€90,-
10-15 cm²
€105,-
15-20 cm²
€120,-
20-25 cm²
€135,-
25-30 cm²
€150,-
30-35 cm²
€165,-
35-40 cm²
€180,-
40-50 cm²
€195,-
50-60 cm²
€210,-

Boekingskalender

Afspraak maken