Vaatlaser

Met onder andere de Pulsed Dye laser van Harmony XL Pro kunnen couperose, rosacea, bloedblaartjes, een wijnvlek of andere storende bloedvaatjes/huidaandoeningen behandeld worden. Bij vaatafwijkingen zien we een verwijding van kwetsbare vaatjes, waardoor deze rood (of soms blauw/paars) zichtbaar kunnen zijn op de huid.  Zodra deze vaatjes kapot gaan zijn ze niet meer functioneel en kunnen als niet-esthetisch worden ervaren, vooral in het aangezicht. Ze zijn onschuldig, maar gaan niet vanzelf weg. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het doen verergeren. Gelukkig kunnen de meeste vaataandoeningen makkelijk verholpen worden met lasertherapie. Bij Jess Body Care kunnen we het veelal eenvoudig en effectief verwijderen met behulp van lasertherapie.

Lees meer

De behandeling

Afhankelijk van de indicatie kiest de specialist tussen IPL of lasertherapie. IPL-therapie kan worden gebruikt voor oppervlakkige vaten, terwijl lasertherapie geschikt is voor de diepere gelegen vaten. Tijdens de sessie wordt de IPL- of laserenergie alleen door de bloedvaten geabsorbeerd, waardoor de omringende huid veilig blijft. De geproduceerde warmte coaguleert de oppervlakkige vaten, waardoor het lichaam ze daarna kan afvoeren. De gelijktijdige contact koeling technologie die in de tip is geďntegreerd bij de IPL, verkoelt de huid tijdens de behandeling, minimaliseert het risico op bijwerkingen en resulteert in een comfortabelere behandeling voor patiënten.

Intakegesprek

Voordat de behandeling kan worden gestart zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met een ervaren huidtherapeut die ook de behandeling uit zal voeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Er wordt tevens besproken welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Inzetbaar voor

De behandeling kan worden ingezet voor het gelaat (neus, wangen, kaaklijn, kin, voorhoofd), hals en decolleté.

De volgende indicaties kunnen worden behandeld:

  • Spider naevi (spinnenkoppen)
  • Teleangiëctasieën (fijne bloedvaatjes)
  • Angioma (kersenwratjes)
  • Hemangioma (goedaardige woekeringen van bloedvaten)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Poikiloderma van Civatte (roodbruine verkleuring van de huid)

Reactie van de huid

De bloedvaatjes zijn vaak direct verdwenen of kunnen tijdelijk wat rood/paars kleuren alvorens ze door het lichaam worden opgeruimd. Dit kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden. Onder de ogen kan de zwelling wat heftiger zijn en enkele dagen aanhouden. Je kunt de zwelling wat verlichten door na de behandeling te koelen met een koud kompres of ice-pack. Je kunt meteen na de behandeling je dagelijkse bezigheden hervatten en de huid eventueel camoufleren.

Hoe lang duurt een behandeling?

Is afhankelijk van het te behandelen gebied, een kleine zone kan ongeveer 15 minuten duren. Is het een wat groter gebied, dan kan de behandeltijd tussen de 15 en 30 minuten duren.

Voor wie is deze behandeling niet geschikt?

Dit zijn de contra-indicaties

Algemeen: zwangerschap (inclusief IVF) of borstvoeding, langdurig zonnebaden of zonnebank, ernstige droge huid.

Ziekten: kanker (vooral alle soorten huidkanker), keloďde of hypertrofische littekens, bindweefsel aandoeningen, herpes of een actieve infectie in het behandelingsgebied, diabetes, hormonale aandoeningen, epilepsie, coagulopathieën en immunodeficiënties, ernstige acne, open laesies.

Medicatie: lichtgevoelige medicatie, anticoagulantia, orale retinoďden en orale steroďden.

Behandel interval

4 weken

Minimaal aantal behandelingen voor een optimaal resultaat

Meestal is na 1 behandeling bij oppervlakkige vaatjes direct zichtbaar resultaat. De aantal behandelingen die je nodig hebt, is afhankelijk van de ernst, dikte en de diepte van de vaatjes. Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende. Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren zal er, met name ten gevolge van het ouder worden, veel staan, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. Je kunt dan gerust opnieuw een laserbehandeling  ondergaan.

FAQ’s

Al na 1 of 2 behandelingen zal u al verbetering zien.

Wangen, neus, kaaklijn, kin, bovenlip, voorhoofd, gelaat, hals en decolleté

De behandeling kan wat warm of oncomfortabel aanvoelen en soms ervaart men het gevoel van een lichte prik of tinteling. Dit gevoel is echter kortstondig en verdwijnt direct na de behandeling.

Na de behandeling kan uw huid wat rood worden, lichte zwelling vertonen of wat geďrriteerd zijn. Het gevoel is te vergelijken met zonnebrand. Na enkele uren zal dit verminderen. Als u er behoefte aan heeft mag de huid gekoeld worden met een koud kompres.

Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde huid iets donkerder of lichter wordt. Door de warmte zal de huid er rood en licht gezwollen uitzien. Na een paar dagen kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan die er vanzelf weer afvallen. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode de huid extra goed te beschermen met SPF 30/50.

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-6 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Prijzen

Gelaat
€150,-
Neus
€45,-
Wangen
€90,-
Wangen en neus
€120,-
Hals
€110,-
Decolleté
€150,-
Hals en decolleté
€180,-

Boekingskalender

Afspraak maken